A konyha tervezés lépéseiről röviden konyha tervezés

konyha tervezés lépésről lépésre megvalósítható, csak ismerni kell ezeket a lépéseket. Egy konyha a főzés, tálalás, előkészítés helyszíne, de ha úgy van, beszélgetésre, munkára is van benne lehetőség. A praktikusan megtervezett konyhában mindennek jut hely, mégis rendezett hatást kelt, stílusban, méretben, hangulatában is a megrendelő igényeihez és ízléséhez igazodik.

A konyha tervezés során néhány alapvető dolgot tisztázni kell. Minden konyha tervezésnek megvannak a maga határai, a lehetőségeket figyelembe véve kell kihozni a maximumot abból, ami rendelkezésre áll. Ez vonatkozik a konyha adottságaira, méretére és a kialakításra szánt anyagi keretre is.

konyha tervezés során a dizájn is fontos, de nem élvez elsőbbséget a funkcióval szemben. Egy modern, gyönyörű konyha sem ér semmit, ha nem lehet benne hatékonyan tevékenykedni. Ezért az ergonómia és a technológia sorrend megvalósítása az egyik elsődleges szempont.Mit jelent ez? A konyhában is fontos a jó térelosztás, mi hová kerüljön és mekkora helyet foglaljon el. A konyhai munka során meghatározott feladatok váltják egymást. Ha ezeket helyes sorrendben elhelyezett berendezések segítik, mindennel gyorsabban végez a tulajdonos. A tárolás, tisztítás, előkészítés, összeállítás, főzés és sütés, majd tálalás is egyszerűbb, ha minden kézre esik és logikus sorrendben, megfelelő méretben vannak elhelyezve a bútorok.

konyha tervezésben a tárolók, a konyhaszekrény, a berendezések kialakítása és elhelyezése komoly kihívás lehet, ha kisebb alapterületű a konyha. Az ajtók, fiókok nem ütközhetnek egymásba, nem lehetnek útban és az sem célravezető, ha túl alacsony vagy túl magas, túl kicsi vagy túl nagy a pult, a bútorok. A konyha tervezés magába foglalja az elrendezésen túl az anyagok, burkolatok kiválasztását, a világítás elosztását is. Egy jól átgondolt, minőségi módon kivitelezett, egyedi igényekre szabott, stílusos konyha értékes eleme az otthonnak. Ha ez a vágya, keressen minket bizalommal az elérhetőségeink egyikén!

Előző oldal

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.