Blogom

Ezen az oldalon mutatom be azokat az újdonságokat, érdekességeket, hasznos információkat, amiket a lakberendezés területén fontosnak tartok, illetve problémaként munkáim során gyakran kerülnek előtérbe.

1961 óta minden év áprilisában megrendezésre kerül Milánóban a design világ egyik legnagyobb eseménye a Salone del Mobile Milano, más néven a Nemzetközi Bútorkiállítás, amely mellett az Euroluce, kreatív világítástechnikai megoldásokat felvonultató kiállítás is helyett kapott az idén (minden páratlan évben).

A Salone közel 210.000 négyzetméternyi területén klasszikus, modern és design kategóriában kerülnek bemutatásra a trendteremtő erővel bíró újdonságok a legnagyobb bútortervezőktől és gyártóktól. Mindezek mellett a rendezvény fiatal, feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget nyújt a nagyközönség előtti bemutatkozásra a Salone Satellite részén.

Elsődlegesen szakemberek, designerek, művészek, gyártók és kereskedők részére szól a Salone, de a nagyközönség is kaphat egy kis ízelítőt belőle a design hét utolsó két napján.

Mondanom sem kell, ezt a hatalmas területet, rengeteg kiállítói standot szinte képtelenség bejárni, több napos elfoglaltságot jelent a felfedezésük. Leírni, illetve bemutatni az ott látottakat szinte lehetetlen, ezért pár képet megmutatnék a kedvenceim közül betekintésként, ebbe a grandiózus eseménybe.

Lakberendezői szempontból egy ilyen esemény úgy gondolom kihagyhatatlan, ezért ezen a kiállításon egy lakberendezőnek elengedhetetlen a részvétele. Mivel szakmai filozófiám egyik alapköve, hogy mindig naprakész anyagismerettel és a legújabb stílusirányzatok ismeretével rendelkezzem, ezért minden évben látogatom a kiállítást. Ugyanakkor fontos kihangsúlyoznom, hogy szakmai munkám másik alappillére, hogy Ügyfeleimnek a megfelelő ár-érték arányt biztosítsam. Ezért a kiállításon szerzett tapasztalataimat ötvözöm a Megrendelőim lehetőségeivel úgy, hogy otthonuk képviselje a legújabb trendeket a színvilág és a felhasznált eszközök tekintetében is, ugyanakkor a megfelelő ár-érték arány szemelőtt tartásával, a legújabb stílus irányzat figyelembe vételével megfelelő értékű bútorokkal, világítástechnikával helyettesítsem a milánói design termékeket és prémium árakat.

lakberendezőLakberendező segítségével olyan otthon teremthető, ami harmonikus környezetet biztosít a mindennapi élethez, valósítsuk meg együtt az elképzeléseit!

A lakás attól válik otthonná, hogy egyedi életérzést közvetít, ezt azonban nem is olyan egyszerű elérni, mint azt elsőre gondolnánk. Sokan érzik azt, hogy többet lehetne kihozni a rendelkezésre álló térből, mégsem tudják, hogyan fogjanak neki az átalakításnak, ilyen esetekben van szükség lakberendező segítségére. Az okosan megtervezett otthonnal pénzt és időt lehet megtakarítani, ezért mindenkinek ajánlott fontolóra venni a lehetőséget.

Akár egyetlen helyiség dekorálásáról van szó, akár egy komplett ingatlan berendezéséről, jó stílusérzékre és szakszerű megoldásokra van szükség ahhoz, hogy a tulajdonosok minden részlettel maximálisan elégedettek legyenek. A lakberendező munkájának hátterében komplex tervezés áll, melynek célja javítani a megbízó életminőségét, úgy, hogy az igényeknek eleget téve élhető és funkciójában is megfelelő helyiségeket alakít ki, stílusosan felöltöztetve. Fontos tudni, hogy nem csak az anyagok és színek válogatása kapcsolódik ide, hanem például a világítás tervezés is, annak minden részletével együtt. Mindehhez azonban pontosan ismerni kell a célokat, fel kell mérni az ingatlan adottságait, sőt, a tulajdonosok szokásait sem hagyhatja figyelmen kívül a szakember.

Ha profi lakberendezőt keres, nálam jó helyen jár! Ossza meg velem elképzeléseit, és segítek olyan otthont teremteni, amilyenre mindig is vágyott!